Loading Dogodki
  • This dogodek has passed.

All Dogodki

Izobraževalni seminar na temo »SPREMEMBE NA PODROČJU DDV V 2020«

24. januarja|9:30 dop - 12:00 pop

Vabimo Vas, da se udeležite strokovnega izobraževanja o zelo aktualni temi, s katero se boste soočili v prihajajočem novem letu. Strokovno izobraževanje, ki bo trajalo od 9.30 do 12.00 ure, bomo izvedli  24. januarja 2020 s pričetkom ob 9.30 uri  na sedežu Primorske gospodarske zbornice, Ferrarska 2, Koper.

VSEBINA IN PROGRAM SEMINARJA

S 1. januarjem 2020 bodo na podlagi sprememb evropske direktive o DDV, izvedbene uredbe sveta EU in Zakona o davku na dodano vrednost (DDV), pričele veljati določene spremembe na področju DDV.

Z namenom pravočasne priprave na zakonodajne novosti s področja DDV, vabimo na seminar vse zainteresirane, posebne tiste, ki dobavljajo blago v druge države članice, so vpleteni v verižne posle  ali se ukvarjajo s skladiščenjem blaga na odpoklic, da se udeležijo seminarja, katerega program bo v kombinaciji s praktičnimi primeri vseboval naslednje točke:

  • novi pogoji pri dobavah blaga v druge države članice EU;
  • nova obravnava prevoza in vmesnega subjekta (nova pravila za zaporedne in verižne dobave);
  • nove evidence pri skladiščenju na odpoklic in novosti pri rekapitulacijskem poročilu (nova pravila za konsignacijska skladišča);
  • nova dokazila iz izvedbene uredbe sveta EU pri oproščenih dobavah blaga v drugo državo članico EU;
  • nižja stopnja DDV za elektronsko dobavljene publikacije (elektronske knjige).

V praksi se še vedno pojavljajo nekatere negotovosti v zvezi s spremembami DDV, ki veljajo že v letu 2019, zato bo del programa namenjen tudi dodatnim pojasnilom, ki so pričele veljati že v letu 2019.

Predavateljica bo mag. Suzana Tokič, odlična poznavalka problematike, davčna svetovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije ter direktorica družbe ST Konzultacije d.o.o. Na podlagi dolgoletnih izkušenj uspešno zastopa in svetuje domačim in tujim gospodarskim subjektom ter fizičnim osebam v zvezi z izvajanjem davčne, carinske in trošarinske zakonodaje. Aktivno sodeluje v Zbornici davčnih svetovalcev Slovenije (ZDDS), kjer opravlja nalogo podpredsednice in predstavnice za stike z javnostjo. Kot predstavnica zbornice je imenovana v strateški svet Gospodarske zbornice Slovenije za davčni sistem in fiskalno politiko. Kot direktorica davčno svetovalne družbe ST Konzultacije d.o.o. je tudi članica upravnega odbora Trgovinske zbornice Slovenije. Je (so)avtorica strokovnih priročnikov in člankov, med drugim tudi priročnika o primerjavi slovenskega in italijanskega DDV. Kot dolgoletna predavateljica sodeluje na številnih seminarjih in delavnicah, na katerih se pojasnjujejo pravila v zvezi z izvajanjem domače in tuje davčne zakonodaje, v povezavi s predpisi Evropske Unije. Kot predavateljica nastopa tako doma kot v tujini (Italija, Hrvaška, itd.).

Kotizacija (vključno z materialom, ki ga boste prejeli) znaša 100,00 EUR + DDV na udeleženca. Za člane Primorske gospodarske zbornice pa 80,00 EUR + DDV.

Prijave vključno s potrdilom o plačilu kotizacije (v priponki) sprejemamo do zapolnitve mest (največ 25) oziroma najkasneje do srede, 22. januarja 2020 do 12.00 ure e-naslov info@pgz-slo.si ali na tel. št. 05 66 258 30 (PGZ tajništvo).

 

Podrobnosti

Datum:
24. januarja
Čas:
9:30 dop - 12:00 pop
Dogodek Category:

Organizator

PGZ
Telefon:
+386 5 66 25 830

Prizorišče

PGZ
Ferrarska ulica 2
Koper, 6000 Slovenia
+ Google Map
Telefon:
+386 5 66 25 830