Loading Dogodki
  • This dogodek has passed.

All Dogodki

Brezplačna delavnica »Sreča v nesreči« ali kako razumeti in udejanjiti nove priložnosti slovenskega turizma«

23. junija|10:00 dop - 12:00 pop

SPOT svetovanje Obalno-kraške regije vas vabi na brezplačno delavnico »Sreča v nesreči« ali kako razumeti in udejanjiti nove priložnosti slovenskega turizma«, ki bo potekala v torek, 23.6.2020 od 10. do 12. ure v Botaničnem vrtu Sežana.

V prvem delu delavnice bo tekla beseda o temah, kako v razmerah po epidemiji hitro sprejeti ukrepe in ustrezno oblikovati ponudbo. Gostja bo Špela Bajnoci Albreht iz turistične agencije Slonček d.o.o.

Predstavljene bodo naslednje vsebine:

  •  Kako obdržati kvaliteten kader
  •  Kako izkoristiti potenciale zelene butične destinacije
  •  Blagovna znamka zagotovilo za kakovost in varnost
  •  Novi izzivi in priložnosti
  •  Must go destinacija
  •  Digitalne kampanje Slovenskega turizma

Gostinsko-turistična podjetja se zaradi pandemije trudoma prilagajajo novim realnostim. Bolj kot preštevanje izpada, je pomembno razumeti, da ima Slovenija v turizmu navkljub pandemiji izjemno tržno priložnost. Predstavljamo varno, čisto, zeleno in tehnološko razvito okolje. Morda je zdaj pravi čas, da vse našteto začnemo ustrezno ceniti in tržiti, kar pomeni, da se ne osredotočamo le na število gostov, temveč na produktno kakovost.

Zeleno, zdravo, varno, domače v kombinaciji z dizajnom, umetnostjo in kreativnimi rešitvami so elementi, ki predstavljajo “novi luksuz”. Ponudniki storitev se tega premalo zavedajo, navkljub potencialu in priložnostim. Slovenci domačo deželo pogosto opazujemo iz prostora samoumevnosti in se zaradi tega ne zavedamo svoje izjemne vrednosti. Da se bi na tem področju izboljšali, se bo potrebno bolj natančno pozicionirati in sprejeti odločitve, ki bodo vodile k izbrani ciljni publiki.

Kako do tam? Več o času, ki sledi boste izvedeli v drugem delu delavnice v pogovoru, ki bo potekal z Majo Križmančič iz Flexyteama, ki verjame v kontinuirano izobraževanje, tako lastnikov in managerjev, kot tudi osebja in predvsem tistega, ki je v stiku z gosti.

Prijave sprejemamo preko spletne prijavnice najkasneje do ponedeljka, 22.06.2020.

Dodatne informacije: tel.: 05 62 02 851 ali petra.weber@ozs.si.

Podrobnosti

Datum:
23. junija
Čas:
10:00 dop - 12:00 pop
Dogodek Category: