Brezplačna spletna konferenca – »Zdravje delovno aktivne populacije« – 18. 09. 2020

Fakulteta za vede o zdravju Univerze na Primorskem organizira 4. letno znanstveno in strokovno konferenco z mednarodno udeležbo “Zdravje delovno aktivne populacije”, ki bo potekala 18. septembra 2020 v okviru projekta »Podaljševanje delovne aktivnosti in zmanjševanje odsotnosti z dela v KRZS – STAR-VITAL: Združeni ukrepi za vitalnost starejših delavcev«.

Konferenca je zaradi izrednih razmer prestavljena v virtualno okolje in bo potekala v SPLETNI obliki.

Program konference se bo osredotočil na zdravstvene probleme delovno aktivnih, predstavljene bodo aktualne študije na tem področju in novi pristopi, ki se uporabljajo v praksi. Več kot 80 strokovnjakov iz različnih področij, ki se posredno ali neposredno ukvarjajo s področjem javnega zdravja, bo v več tematskih sekcijskih sklopih (ohranjanje in krepitev zdravja delovno aktivne populacije, prehrana in hidracija delovno aktivne populacije, uporaba ikt na področju zdravja delovno aktivne populacije, fizioterapevtske in kineziološke priložnosti pri delovno aktivni populaciji) predstavilo svoja raziskovalna dela.

V popoldanskem delu programa bo sledila okrogla miza z vabljenimi predstavniki pristojnih ministrstev, zdravstvenih zavarovalnic ter drugih pomembnih akterjev s področja varovanja zdravja, katere osrednja tematika bo razprava glede ustreznih sistemskih rešitev ter oblikovanje predlogov za spremembo politik in regulative na področju varovanja in promocije zdravja ter varnosti in dobrega počutja zaposlenih z namenom zagotavljanja trajnostnih in zdravih delovnih mest.

Udeležba na konferenci je brezplačna.

Rok prijave za slušatelje poteka preko konferenčne spletne strani do 10. septembra 2020.  

Zainteresirani si več o programu konference lahko preberete na konferenčni spletni strani https://www.healthconference.fvz.upr.si/si/     


Leave a comment