INFORMATOR PGZ V KRIZNIH RAZMERAH 26.3.2020

V prvi priponki vam ponujam informacijo SID banke o kreditih za zagotavljanje likvidnosti, ki jih je moč vzeti za obdobje 2-12 let pod posebno ugodnimi pogoji. Za več informacij je potrebno prebrati priponko.

EBA, evropski bančni regulator, je regulatorjem bančnega trga v državah članicah (Banka Slovenije pri nas) izdal priporočilo, da naj odobritev moratorija na odplačevanje kreditov, ki je eden izmed proti kriznih ukrepov pri nas, ne bo vplivala na boniteto komitenta. Banke naj bi tako zamrznile boniteto komitenta med moratorijev, kar bo pozitivno vplivalo tako na podjetje, kot tudi na bilanco banke, saj bodo v takem primeru rezervacije lahko veliko manjše.

Smo v pričakovanju besedila mega »corona zakona«, ki ga bo vlada obravnavala na jutrišnji seji. Upam, da vam bomo predlog besedila lahko posredovali že jutri dopoldne.

V naslednjih dneh bomo začeli pripravljati preliminarno oceno gospodarske škode v Obalno-kraški regiji. Čim več vas bom skušal telefonsko poklicati in se na kratko pomeniti z vami. Ne potrebujem na evro natančnih podatkov, ampak oceno. Upam, da vas do torka uspem poklicati in predvsem priklicati v čim večjem številu.

Še enkrat vam prilagam navodila, kako zagotoviti varnost na delovnem mestu. V priponki so našteti ukrepi, s katerimi boste zaposlenim omogočili varno delovno okolčje in zadostili standardom, ki jih po terenu pregledujejo inšpektorji za delo.

Če je še kdo med vami, ki išče ali potrebuje zaščitna sredstva, si lahko različne ponudnike in ponudbe (razkućžila, rokavice, očala, makse) ogleda na povezavi https://www.gzs.si/koronavirus/vsebina/Posebna-ponudba-%C4%8Dlanov/Za%C5%A1%C4%8Ditna-oprema

Bodite dobro, bodite zdravi.

Lepo vas pozdravljam

Robert Rakar

direktor

Leave a comment